Meteen naar de inhoud

Brandned

+31 6 41240505

Bel ons!!

Sparing en doorvoering

Sparing en doorvoering

Sparingen zijn niet meer dan gaten die soms voorzien zijn van installaties (doorvoeringen), in wanden en vloeren. Wanneer deze wand of vloer ook een compartimentsscheiding is dan kan een brand zich razendsnel door het gebouw verspreiden. Naast vlamdichtheid speelt rookdichtheid binnen gebouwen een zeer belangrijke rol. Het inademen van rook is namelijk levensgevaarlijk: deze werkt verstikkend. Een brandcompartiment is bedoeld om de vrije doorgang van rook en vlammen voor een bepaalde tijd tegen te gaan.

Het is Vastgelegd is dat wanden en vloeren onder bepaalde omstandigheden moeten voldoen aan een brandwerendheid van 30, 60, 90 of 120 minuten. Afhankelijk van de gebouwfunctie kan ook een hogere brandwerendheid worden geëist. Doorvoeringen die de compartimentsscheiding passeren moeten minimaal aan dezelfde brandwerendheid voldoen.

Onze ervaren en gecertificeerde team zorgt dat alle sparing en doorvoeringen optimaal behandelt en afgewerkt worden volgens de onze materialen voorschriften en geëist norm

Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder!